sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

syksy tulee, saa olla sisällä!


Meikä valmistautuu syksyn tuloon. Vietin viikonloppuni väsäten ohessa olevaa syksy-settiä. Siinähän on ihan selvästi pipo ja poncho. Vähän tuo digi-kamera vääristää värejä, mutta ajatuksesta varmaan saa kiinni.
Tulee syksy, pitkästä aikaa olen onnellinen siitä asiasta. Tulee pimeätä ja sateista. Ja se pää asia, ei tarvitse mennä ulos, saa olla sisällä. Saa katsoa leffoja, saa lukea, saa kutoa, saa juoda teetä ja saa poltaa kynttilöitä ( ellei satu omaamaan kissoja, niinkuin minä tai ellei satu omamaan pientä kontrollifriikkiyttä tulenkin suhteen, niin kuin minä)
Rakastan kesää, ja lämmintä ja valoisia öitä. Mutta kun pitää olla ulkona! Juu, kyllä minä tykkään olla ulkona, mutta sisällä olokin on aivan kamalan kivaa. Taustalla kummittelevat, ne lapsuuden kesät, jolloin jo viidettä päivää peräkkäin heräsi siihen, että aurinko paistoi. Ja äippä liversi jostain, että nyt tytöt ulos leikkimään. Tiedättekö, että vaikka barbeilla voi myös leikkiä ulkona, on se erittäin epämiellyttävää, koska ulkona likaantuu, ja tuulee ja on kaikkia ökkömönkiäisiä ja sellaiset asiat ei kuulu barbie-leikkiin. Salaa toivoi niitä päiviä, jolloin vain sai maata sisällä ja katsoa videota.
Nykyäänkin, kiitos hyvien opetusten, koen piston sydämmessäni, jos kehtaan olla sisällä aurinkoisena päivänä. Koska kun aurinko paistaa siitä pitää nauttia, koska suomessa se on suht´harvinaista. Se on vähän sama asia, kuin että, jos ei ole ole kuumetta, et ole kipeä, joten töihin siitä!!!!!!
A) Minun ei tarvitse olla aktiivinen, jos en halua.
B) tietääkö kukaan kuinka vaarallista auringon otto oikeasti on, niin olkaa vain rusinoita 3kymmenenvuoden päästä.
C) kukaan ei ole kuollut sisällä vietettyihin päiviin, ei vaikka koko kesän makaisi sisällä kutoen, lukien ja leffoja katsellen. Ei aikuiset eikä lapset.
Pimeä on niin helpottavaa, saa olla sisällä. saa kääriytyä omaan itsensä peittää itsensä pimeän. Ei tarvitse käyttää läskejä paljastavia kesävaatteita. Saa piiloutua vilapaitoihin.
Saa olla sisällä. sanoinko sen jo?
Siis mitä tästä opimme, älkää pakottako ketään ulos vasten tahtoaan. Sisälläolokin on ihmeen kivaa, eikä siihen kuole. ei edes saa mitään vajetta tai puutosta. Yhtä päin helvettiä se elämä soljuu oli sitten ulkona tai sisällä. Ja kaikki kasvatusintoiset aikuiset, ei se videon katselu passivoita lasta, näyttäkää haastavia elokuvia, niin kyllä siinä aivot harjaantuu. Eikä sisällä ollessa koko ajan toimintaa tarvitse on vain kiva olla. Ollaan siis iloisia, että saamme olla taas rauhassa pimeäsä ja sisällä. Eikä joka helvetin aamu tarvitse herätä siihen, että taas se aurinko paistaa!
Kiroan tätä kirjoitusta sitten tammi-helmikun vaihteessa, kun odotan taas kesää, että voi edes nenänpään tunkea ulos, ilman että se paleltuu.
Homssu

Ei kommentteja: