perjantaina, lokakuuta 19, 2007

sairaslomaa


Nyt on kolmas päivä sairaslomaa menossa ja alkaa ahdistamaan. Onneksi tuota kirjallisuutta löytyy jonkun verran. Ihan kirjastosta valitsin kannen perusteella, paitsi tuon Tove janssonin kirjan, pidän nimittäin hänen kirjoistan ja tuota en ole vielä lukenut. Tämä ottaa koville, kun ei saa kovin paljoa liikkua. Homssu kun tunnustaa liikkuvansa paljon, jos ei muuta rakastan hengata kaupungilla ja vain kierellä kauppoja, vaikka ei mitään ostaisi. Ihmisten katselu on myös kivaa. Katsella erilaisia ihmisiä ja kuulla ohimeneviä lauseen pätkiä ihmisten suusta.
Mutta on tässä taas ongelma. Minä kun erityisesti tuppaan pohtimaan kaikkea, niin arvatkaa mitä minä teen x100, kun olen kotona eristyksissä. Minä pohdin. Se ei aina ole niin hyvä. Onneksi minulla on ystäviä, jotka osaavat oikeilla sanoilla nostaa minut pois pohdinnan suosta. En nyt rupea tässä toistelemaan niitä kaikkia sanoja, sillä ne eivät aina ole, ihan, ehkä, kai, painokelpoisia.
Tilasin itselleni hesarin. Perjantai, lauanta ja sununtai lehdet, yhdeksi kuukaudeksi 11 euroa. Päätin kokeilla, viikonloppuna kun saattaisi keretä lukemaankin. Tänän tuli ensimäinen lehti, muistin siinä samassa, miksi minulle ei tule hesaria; hirveästi paperijätettä ja samat asiat voi lukea netistäkin. Paitsi nyt-liite on kiva. Saisikohan vain sen tilattua. Jos sen käy dyykkaamassa talon papernkeräyksestä on se yleensä viikon vanha. Sitten menee ihan sekaisin jos yrittää telkkaria katsoa niiden ohjelmatietojen perusteella.
Ottaako muuten tehy takkiin vai ei? Uskaltaisin veikata, että ottaa. eipä taida liietä sellaisia rahoja mitä he havittelevat. ja on tuo joukkoirtisanoutuminen ehkä vähän kyseenalaista hommaa. Uskoisin, että aika moni joka nimensä papruun veti, ei usko, että asiat menevät niin pitkälle....
Ja jos homma menee niin pitkälle, on sairaaloissa tämän työtaistelun jälkeen on niin hyvä yhteishenki, että. Varsinkin kun ne jotka eivät irtisanoudu tekevät kahta kauheammin töitä ja kai ne jotka irtisanoutuu, joutuvat hakemaan uusia töitä. ainakin jossain vaiheessa. Ei luulisi, että meidän kaikki tehyyn kuuluvat ovat niin rikaita,että voivat alkaa vapaaherran elämää viettämään.
Eipä taida olla tehyn puheenjohtaja tädin oma palkka ja ura vaakalaudalla. Helppohan se sillä tädillä olla... kivasti varmaan saa itse sitä palkkaa.
No mutta se siitä pohdinnasta. Soitin jo tänään ajoissa töihin ja ilmoitin ilmestyväni maanantaina.
Ehkä puettuna purppuraan ja helakanpunaan, koristeltuna kullalla, jalokivillä ja helmillä. Istuen pedon selässä. Tai sitten en.
Lukekaa muuten ihmeessä ilmestyskirjaa, parempaa kuin parempikin scifi/fantasia kirjallisuus.
:):):):):):)

Ei kommentteja: