lauantaina, joulukuuta 01, 2007

La vie

Olen edelleenkin lapsenpiikana. Poltin puoli pellillistä pipareita.
Päivan puuhien jälkeen kylpyyn ja sitten sohvalle lötköttämään poppareiden ja dvdn kera. Lapset halusivat katsella la vie-sarjaa, eli olipa kerran elämä. Tuo ihana ranskankielinen piirretty, jota Homssukin lapsena tuijotti. Se alkaa niin, että kaksi alastonta ihmistä halailee toisiaan, muuttuu yhdeksi, tulevat palloksi, joka räjähtää ja siitä pallosta tulee lapsi. Vähän niinkuin se yksi lasten myyrä-kirja jossa kanit rakastavat niin paljon toisiaan, että muuttuvat yhdeksi. Kaunis ja erittäin kiva juttu sinänsä.
Mutta takaisin tuohon ihanaan sarjaan. Jos joku ei ole nähnyt sarjaa kerron lyhyesti: sarja kertoo siitä, miten ihminen toimii fyysisesti. Verisuonet ovat punaisia käytäviä, missä kulkee punaisia ukkeleita kantaen kuplia selässään. Muutenkin kaikki ihmisruumiissa olevat asiat on kuvattu erilaisiksi pikku-ukkeleiksi, jotka tekevät erilaisia asioita. Bakteerit ovat ilkeitä ja rumia, jotka tekevät suurhyökkäyksiä. Vasta-aineet ovat valkoisia lentäviä pikku-ukkeleita. Ymmärrätte siis mistä puhun. Ei se mitään, jatkan silti.
Aivan suosikki sarjani. Olen yhä edelleenkin siinä käsityksessä, että sisälläni asustaa erilaisia pikku-ukkeleita ja akkeleita, jotka hoitavat homman. Aivot ovat iso komentokeskus. On paljon helpompi ymmärtää asioita kun ne ovat konkreettisia. On paljon hauskempaa elää elämää, kun asiat eivät aina ole niinkuin luullaan. Bakteereilla ja ilkeillä ukkeleilla on aina punainen nenä. Kun syö liikaa rasvaa verisuoni tukkeutuu, eivätkä ukkelit pääse liikkumaan. Kun bakteerit yrittävät hyökätä tulee suurhälytys ja vasta-aineet käyvät toimiin. Haavan paranemis-jakson muistan hyvin, pikku-ukkelit rakensivat uutta ihoa haavaan.... Uskon sen tapahtuvan vielä niin tänäkin päivänä. Kuinka ukkelit aina hurraavatkaan kun syö vitamiinejä tai muita lääkkeitä ja ne saavat apuvoimia hyökkääjiä vastaan.
Mielestäni myös huonekaluilla on sielu ja ne juttelevat keskenään kun kukaan ei kuule.
Katsokaa se sarja, siinä ei ole huonekaluja.
Kyllä olen ihan terve, mutta kukaan ei voi tietää absoluuttista totuutta.
Ei edes kirurgitkaan, ehkä he eivät vaan näe hyvin.

Homssu

Ei kommentteja: