sunnuntaina, joulukuuta 30, 2007

Uusi vuosi-uusi alku

Juhlana uusivuosi ei minusta koskaan ole ollut mitenkään erityisen merkityksellinen. itseasiassa kaikki pakkojuhlittavat pyhät ovat mielestäni turhia. Vappuna, pitää pukeutua hassusti ja juoda kännit ja olla iloinen, juhannuksena pitää olla kesämekossa ja iloinen, mielellään mökillä. Joulu nyt on joulu, uutena vuotena pitää vetää kännit ja ampua raketteja. Pääsiäisenä ei tarvitse juhlia, pidän pääsiäisestä. Saa taas kerran luvalla syödä suklaata :)
Sitä paitsi kieltäydyn ampumasta tänäkään vuonna raketteja, saasteita. Ja sitten tuijotetaan formulaa ja ammutaan raketteja ja ihmetellään miksi meillä taas kerran on musta ja vetinen joulu.

Viime vuonna olin töissä, sekin oli ihan ok, pääsinpä hyvällä syyllä juhlimisesta ja sain extra rahaa. :)

No niin, sitten siihen syvälliseen osuuteen, miksi pidän uudesta vuodesta. Uusi vuosi on aina uuden alku. Vuosiympyrässäni, joka kulkee vastapäivään, uusivuosi sijottuu about kuutosen kohdalle. Siitä lähdetään menemän ylöspäin kohti kevättä. Uusi vuosi, uudet kujeet. Taas saa tuntea, että takana on yksi vuosi ja siitä ollaan selvitty. Saa ja voi aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä. Käytännössähän se ei ylensä ole niin, ensivuoden puolella minulla on ihan sama kämppä, samat kissat ja sama työ. Mutta katsokaas se henkinen tila. Se on se pointti. Voi henkisesti päättää aloittaa puhtaalta pöydältä, jättää taakseen edellisen vuoden kuorman ja painon. Päättää aloittaa alusta, antaa menneiden olla ( siis tietysti sellaisten menneiden joiden voi antaa olla, ei kannata esim. poistaa muististaa petos-oikeudenkäyntiä, jossa sattuu istumaan syytettyjen penkillä, tämä oli vain esimerkki).

Nyt on hyvä aika muuttaa asenteitaan, antaa menneiden olla. Muuttaa itseään. Aloittaa alusta. Päättää, että taas kerran tulevasta vuodesta selvitään vaika mitä olisi.
Itse toivon tulevasta vuodesta, seesteistä ja rauhallista, vuotta joskta ei tarvitsisi selvitä, voisi kerrankin vain olla ja mennä eteenpäin, ilman se suurempia mäkiä. Toisaalta tunnen itseni niin hyvin, että saattaisin tylsistyä ilman sen suurempia haasteita....
No kunhan tästä vuodesta tulisi hyvä ja antoisa.

Näiden syvällisten liibalaaba-mietteiden merkeissä, toivotan kaikille tutuille ja tuntemattomille lukijoille erittäin ihanaa tulevaa vuotta 2008!
Kiitos tästä vuodesta, kiitos siitä, että jaksatte lukea juttujani, vaikka joskus niissä ei ole päätä eikä häntää!!!!! :) :) :)

<3 Homssu ja kissapojat

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keep on with good comments!
Life IS!

Anni kirjoitti...

Thanks...... :):):):)