maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Homssu <3 Sirius Musta

Nyt se on tehty. Kaikki seitsemän Harry Potter-kirjaa on luettu. Kirjat ovat hyviä ja mainioita ja ne kertakaikkiaan imaisevat mukaansa.
Olen myös nähnyt kaikki tehdyt Potter-leffat. Katsoin elokuvat ensin ja vasta sitten luin kirjat (vaikka olenkin aina vastustanut Herra Potteria, joka johtunee yleisestä hysteriasta ja suomeksi julkaistujen kirjojen kansista, ne ovat kamalia)

Mielenkiintoisia huomioita: Neljä ensimmäistä leffaa olivat aika samankaltaisia kirjojen kanssa, tottakai kirjat olivat kymmenen kertaa parempia. Mutta viimeinen leffa; feenixin kilta ja kirja feenixin kilta, erosivat toisistaan dramaattisesti. Kirja oli sata kertaa moniulotteisempi ja jännittävämpi ja siinä oli enemmän henkilöitä kuin leffassa. Leffan idea oli kirjasta ja siihen se jäikin. Odotan kauhulla mitä paljastuu jos kahdesta viimeisestä kirjasta tehdään leffa.
Toisaalta en ole koskaan törmännyt mihinkään televisio tai leffaversioon, joa olisi parempi kuin kirja josta se on tehty.

Mutta sitten asiaan. Olen rakastunut. Sirius Mustaan. Harry Potterin kummisetään, joka vietti 14 vuotta syyttömänä Azkabanissa, mutta onnistui karkaamaan, koska on rekistöröimätön animaagi.
Tietysti asiaan saattaa olla osasyyllisenä se, että leffoissa Siriusta näytteli iki-ihana Gary Oldman. Suruni oli murskaava kun Sirius kuoli Feenixin killan lopussa, serkkunsa Bellatrixin tappamana.
Onneksi edes näin unta ihanasta Siriuksesta viime yönä. Siis jos joku tunnistaa itsensä siriuksen kaltaiseksi, saa ilmoittautua.

Nyt on siis se urakka takana.
Ajattelin seuraavaksi ottaa käsittelyyn Taru Sormusten Herrasta trilogian. Leffat olen nähnyt, niissä on ihana Viggo Mortensen ja se Legolaksen näyttelijä, jonka nimeä en muista. Niin ja Liv Tyler.
Taas vähän puuhaa. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin jostain, että olisivat tekemässä viimeisestä Potterista kaksi elokuvaa (tiedä sitten pitääkö paikkaansa). Sinänsä ihan hyvä idea, noissa loppupään kirjoissa kun alkaa olla sitä tavaraa ja tapahtumaa niin paljon, ettei reilu pari tuntia riitä. Tosin jo noissa aiemmissa elokuvissa juonellisia mutkia on vedetty suoriksi ihan surutta, joten vähän pelkään miten kahden viimeisen leffan kanssa käy. Ja saas nähdä uskaltavatko laittaa mitään viitteitä Dumblederon suuntauksesta, nyt kun kirjailija laski hänet ulos kaapista :o) Pitäis varmaan oppia katsomaan nuo elokuvat ihan elokuvina, mutta jos leffa pohjautuu kirjaan, itse on niin sidoksissa siihen alkuteokseen ettei vaan pysty katsomaan leffaa leffana. Ja Sirius on kyllä pop.

Arwenin roolia on muuten vähän isonnettu noissa elokuvissa. Itse kirjoissa ei juuri naishahmoja näy.

Anni kirjoitti...

Niin, kyllähän sen mutkat suoriksi huomasi tosiaan jo feenixin killassa.
Uskon, että noissa kahdessa viimeisessä tosiaan hypitään paljon ja jätetään asioita paljon selitelemättä.
Enpä usko, että dumbledoren suuntauksiin viitataan, ei sovi oikein valtavirta leffoihin(ikävä kyllä).
Naiset on tosiaankin aika vähän esillä. Mitä nyt Ginny ja Hermione, mutta heidänkin rooli on kyseenalainen. Mutta antaa kirjailijan toteuttaa itseään ilman feministisiä näkökantoja.
Odottelen kauhula tulevia elokuvia.
Mutta onhan ne hienoja, jos niitä ei vaan vertaa kirjoihin.