perjantaina, maaliskuuta 21, 2008

Pääsiäinen

Päsiäinen, siitä minä pidän. Juhlapyhät nimittäin ovat yleensä boikotti-listallani, mutta pääsiäinen, se on kiva!
Pääsiäinen on keväällä, minä pidän keväästä. Vaikka enemmänkin nykyään juhlin pääsiäistä keväänjuhlana, uudelleensyntymisen juhlana, on pakko myöntää, että kristillinen tausta, kuinka Jeesus nousi kuolleista on yhä vieläkin sykähdyttävä ja kaunis tarina. Passion of the christ oli muuten hieno leffa...

Olen ihan vain kotona tänä pääsiäisenä. Nukun ja lepään. Tänään, suuren pyhän kunniaksi tuli muuten Simpson-maratoni televisiosta, Harry potter-leffa ja illalla vielä Taru sormusten herrasta. Voisiko asiat tämän paremin olla?
Minulla on myöskin kaapissa jemmassa kinder-munia, koska ne ovat parhaita suklaamunia ja niissä on ylläreitä ja koottavia.Tällä hetkellä kirjahyllyssäni komeilee yksi jalkapallonpelaaja, ralliauto, sellainen omituinen isopäinen ukkeli ja sellainen sininen olio.
Aikoinaan, olisiko ollut 90-luvun alussa kindereistä sai sellaisia erilaisia kilpikonnia, ne kilpikonnat olivat hienoja. Minä keräsin ne kaikki, ne olivat pitkään ikkunani välissä. Kinder-kilpikonnat... No makuni ei ole onneksi paljoakaan parantunut noista ajoista.

Sitä paitsi pidän tipuista, ne ovat mukavia. ;)

Lapsena pääsiäiseen kuuluin virpominen tärkeänä osana. Palmusunnuntaina pukeudutiin siskojen kanssa noidiksi ( toinen siskoni taisi pukeutua jättipupuksi aina silloin tällöin, mutta suotakoot se hänelle) ja sitten ei kun kylää kiertämään. Asuimme maalla, joten ei tarvinnut kuin kylänraittia kävellä ja kyllä kaikki tunsi, että minkä perheen tyttäret tässä köpittelee.
Karkkia oli kaikkein kivoin tottakai saada. Yksi antoi kerran oikeita kanamunia ( maalattuja kylläkin) ja yksi pakastemarjoja. Yksi setä antoi aina twist-pussin ja otti meistä valokuvan, jotta sai muistoksi albumiinsa, se mies oli entinen pankinjohtaja.

Toinen kohokohta lapsena oli kun pääsiäisaamuna, oli käynyt kukko munimassa (?!). Teimme aina edellisenä iltana pyyhkeistä kukolle pesän ( jokainen oman toki) saunan pukuhuoneen penkille ja aamulla se pesä oli täynnä. Sitten hipsittiin vanhempien sänkyyn availemaan ja syömään niitä.
Ja jos hyvin kävi sai pääsiäisen aikoihin kaivaa tarralenkkarit esille ja painella ne jalassa kylänraittia.

On pääsiäinen, se ei voi tarkoittaa muuta, kuin että nyt on kevät!
On jotenkin helpompi hengittää!

Hyvää päsiäistä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kindermuna on ehdottomasti paras suklaamuna, niin suklaan kuin yllätyksenkin osalta. Ei muuta kuin hyvää pääsiäistä ja silleen! :-)

Anni kirjoitti...

Sitä samaista kiitos!!!!!!!!