sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2008

Täydellinen viikonloppu

Monelle ihmiselle täydellinen viikonloppu merkitsee eri asioita, nyt annan osviittaa siitä mikä minulle on tällä hetkellä täydellinen viikonloppu ( sillä ole juuri vietänyt sellaisen).

Perjantai -iltana menin siskoni luokse muksuja kaitsemaan, koska siskollani ja hänen miehellään oli kihlajaispäivä ( kyllähän sitä jotenkin pitää juhlia kun karkauspäivä on vain kerran neljässä vuodessa, tämä oli heille toinen kerta).
En nyt tiedä voiko niin kovasti puhua lasten kaitsemisesta, sillä löhösimme illan sohvalla, katsoimme ihmeperhettä dvd:ltä ja söimme popcornia. Lapset tietävät, että aina kun homssu -täti ( nimi muutettu) tulee vahtimaan, silloin saa herkkuja. Parasta kuitenkin oli minuuttia ennenkuin saavuin kohteeseen puhelimeni soi, se oli kyseinen sisko. Vastattuani puhelimeen sieltä ei kuulunut mitään, sitten haloota huudeltuani sieltä kuului pienen pojan ääni, joka sanoi: --homssu Homssu... ( nimi edelleen muutettu)
Se oli siskoni pieni poika, utelin hänen asiaansa ja sieltä se tuli, yksi maailman suloisimmista asioista:
- Homssu-täti ( se nimi...) voisitko tuoda mulle bioniclen?
No, selitin, että olen melkein perillä ja jos vaikka loppukuusta mentäisi yhdessä ostamaan bionicle... Se sopi pojalle mainiosti.
Lasten mentyä nukkumaan, menin itse löhöämän alakerran sohvalle ja hetken isäntä perheen leffoja tongittuani osui käsiini Simpsons-the movie-dvd.
Kerkesin juuri katsoa elokuvan loppuun, kun hyvin juhlinut isäntäväki palasi kotiin. Minulle erittäin ystävällisesti maksettin taksimatka kotiin.
Nappasin kuitenkin läksiäisiksi lainaksi taru sormusten herrasta-dvdt. Sellaiset extra pidennetyt versiot, jossa ei kyllä ole suomenkielistä tekstitystä, mutta laitoin englanninkielisen tekstityksen puheen lisäksi ja se ajoi saman asian.

Siis lauantai aamupäivällä herättyäni, eikun telkkarin eteen ja ensimmäinen levy koneeseen. Siinä sitten kissojen kanssa tuijoteltiin. Jaksoin katsoa puolet, sitten meni päikkäreille. ( sänkyä en ollut jaksanut pedata, joten sain nukkua päikkärit peittojen alla) Kaksi tunti vierähti siinä.
Sitten katsoin loput.
Ensimmäisen leffan loputtua, toinen leffa koneeseen. siitäkin katsoin puolet, ennenkuin tuli nukkuma aika ( ottakaa huomioon, että nämä pidennetyt versiot kestävät aika monta tuntia).Söin aina jotain pientä kyllä välillä ja katsoin pelastajat...

Sunnuntai-aamupäivällä herättyäni, siiryin suoraan sängystä television eteen ja katsoin toisen leffan loppuun. Sitten kello osoittikin jo iltapäivää. Päätin pitää luovaa taukoa, siivosin vähän, ruokin kissat, petasin sängyn ja puin vaatteet päälle. Tuhlasin ja menin kaupasta ostamaan suklaa- jätskiä. Oli pakko ostaa kallista, mutta niin ihanaa Ben&Jerry`s- jäätelöä, jota muuten saa vain valintataloista. Kampinkeskuksessa on sellainen ben&jerry`s jätskibaari, mistä saa irtojätskiä. Kunnon jenkkijätskiä, taikinapaloin tai vaahtokarkein tai keksinpaloin maustettua (on olemassa paljon muitakin makuja)
No mutta, eikun kotiin puolen litran jäskipaketti sylissä, iso lusikka toisessa kädessä ja kolmas elokuva koneeseen. Siinähän tämä loppupäivä mukavasti vierähti....
Mikä sen ihanampaa leffoja ja jätskiä!!!!!

Sanat eivät riitä kertomaan kuinka upea ja koskettava tuo leffa-trilogia on. Toki kirjat ovat paljon moniulotteisimpia. Mutta leffojen, lavastukset, musiikki, värit, trikit, näyttelijäsuoritukset.... Suosittelen. Ihana.
Olen kyllä kerran nähnyt elokuvat aikaisemmin kun ne tulivat televisiosta. Mutta ainakin joku tuli katsottua yöllä töissä yövuorossa ( tunnustan), silloin ei aivotoiminta aina ole ajan tasalla...
Mutta nyt kun ne kaikki näki putkeen. Ihanaa. Viggo Mortensen on ihana.
Näin siis täällä.

Maahan satanut räntä-lumi, vähän laski mielialaa. Mutta liputan kovasti kevään puolesta ja jatkan kiusallanikin farkkutakin ja tennareiden käyttämistä :)

Homssu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella, TODELLA hyviä elokuvia. Ja kirjat ovat vielä parempia. Mutta tässä tapauksessa ne mielestäni melkeinpä täydentävät toisiaan. :-)

Anni kirjoitti...

Se on totta tuo täydentämis osuus.
kirjoissa on yksi paha puoli, niissä esiintyy niin paljon nimiä ja paikan nimiä, että välillä tämäkin tyttö on aika pihalla....
Mutta ne laffat ovat HIENOJA!!!!!!
Ja viggo mortensen ihana!