maanantaina, toukokuuta 12, 2008

Kuukautiset


Olen ennenkin käsitellyt tätä aihetta blogissani, mutta mielestäni siitä ei voi koskaan puhua tarpeeksi.

Kuukautiset, menkat, mensut, moonikset, hilloviikot, ketsuppiviikot, öljynvaihtoviikot, galna dagarit, galnikset......

Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Jokaisella naisella ne on, keskimäärin kerran kuukaudessa. Huomio: keskimäärin!
Toisilla on enemmän tai vähemmän epäsäännöllistä kiertoa, toisilla homma toimii kellon tarkkuudella.
Siinä sitä sitten jännitetään epäsäännöllisen kierron kanssa, että koska ne alkaa. Alkaako ne juuri silloin kun istutaan tuttavapariskunnan valkoisella sohvalla.
Pitäisikö varmuden vuoksi käyttää pikkuhousuissa sidettä, suurimman osan aikaa. Tuota rahisevaa, vaipan oloista, epämukavaa, hengittämätöntä, pötkylää, joka ei lupauksistaan huolimatta koskaan pysy paikallaan.
Ei, se ei pysy kunnolla paikallaan, varsinkaan öisin. Aina falskaa joltain suunnalta. Tai sitten se ei vaan pysy kiinni pikkareissa, siivekkeistä ja sadoista tarroista huolimatta. Ja aamulla herää pirteänä, reidet veressä, kuten myös lakana ja petauspatja. Ja oikeastaan veressä ja tahmassa ovat kaikki paikat navan alapuolelta.
Ja sitten päästään siihen kipuun. Kipu on erittäin yksilöllistä toiset pääsevät vain vähällä alavatsan vihlomisella. Pahimmillaan selkään sattuu, reisiin sattuu, mahaan sattuu, päähän sattuu, oksettaa ja maha on sekaisin. Ja kaiken tämän lisäksi jalkojen välistä laskee punainen niagara.
Ja pahimmillan oireet alkavat jo, viikkoa ennen kuin varsinainen vuoto alkaa, itkettää, suututtaa, peilistä katsoo takaisin mastodontti ja mikään ei ole hyvin.
Toisilla on niin runsaat vuodot, että yöside riittää puoleksi tunniksi ja vaihto. Se jonkinverran rajoittaa elämää. Silloin tekisi mieli istua päivä vessanpytyllä ja antaa vuodon tulla.
Oireita voi saada kuriin lääkkeillä, e-pillereillä, kierukalla ja särkylääkkeillä. Ja ne muuten maksavat, kuten myös tamponit, siteet, pikkuhousunsuojat.... Gynekologi, papa-kokeet.... maksaa ja maksaa ja maksaa.

Ja sitten siirrytään miehiin. Minä olen törmännyt miehiin, jotka eivät suostu harrastamaan seksiä naisen kanssa, jolla on kuukautiset, koska se veri on niin ällöttävää. Hei, se veri, lima ja ällöttävä tulee minusta, olenko minäkin silloin ällöttävä? Saattaahan se homma olla normaalia sotkuisempaa, menkkojen aikana, mutta jos laittaa vaikka pyyhkeen alle, niin ei paikat likaannu. Ja silloin ei tarvitse harrastaa sitä suuseksiä, jos vähän ällöö. Paitsi sitten on se joukko, joka kokee sen enemmän kuin kiihottavaksi, mutta he ovat asia erikseen.

Miten tulisi suhtautua naiseen, jolla on kuukautiset? Ihan normaalisti. Tai tarjoa vaikka suklaata ja teetä ja särkylääkettä. Tai kun puoliskosi aamulla herää ja sitä verta on kaikkialla, niin silläaikaa kun puoliskosi raahautuu veri tipat perässään vessaa, niin vaihda vaikka lakanat, pyytämättä. Kun sille ei oikein voi mitään!

Kuukautisista pitäisi puhua enemmän, julkisesti. Eikä vain katsella televisiosta mainoksia, joissa ihanat kauniit ja hyväkäytöksiset naiset, tipauttavat laukustaan pikkuhousunsuojan vahingossa kadulle.... Verta, limaa ja muuta ei todellakaan näy. Puhukaa asioista niiden oikealla nimellä, avoimesti, myös miehille!

Se on luonnollista ja siinä ei ole mitään hävettävää!

12 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Kuukautiskuppi on mielestäni yksi kätevimmistä keksinnöistä, joka on naisten elämään tullut. Suosittelen, viakka toki ymmärrän, että kaikki eivät tästä kestokuukautissuojasta tykkää.

Anonyymi kirjoitti...

Kuukautiset ovat luonnollinen asia joka kuuluu elämään, eikä minua henkilökohtaisesti haittaa yhtään. Toisaalta, en myöskään saa niistä mitään "kicksejä"...

Nyt on muuten pakko kysyä (vaikka epäilemättä on olemassa isokin riski että nolaan itseäni): kuukautiskuppi???

Anni kirjoitti...

Marinadi: En ole vielä kokeillut, mutta aikeissa on. Siispä kohti kauppaa ja ostamaan.

Stende: Et nolaa, kyseessä kestokuukautissuoja, eli pieni kuppi, joka asetetaan kuin tampooni, mutta putsataan itse ja laitetaan takaisin paikoilleen. Tiedäthän kestovaipat;)
www.kuukuppikunta.net

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kuukautiset on, sanoisinko mielenkiintoisia. Ja ne mainokset: side jonka nimi on always! Just joo. Miksei Monthly? Puhumattakaan näistä kaikista pikkuhousun-ym. suojista. Pitääkö aina (siis always)kulkea rätti jalkojen välissä?

Muuten mua huvittaa tämä uudehko muotivillitys, kestovaipat. Äidit kyllä ehtivät käyttää siteitä 12-vuotiaasta asti, ja saastuttaa...
Onhan niitä pestäviäkin suojia, mutta minä ainakin nautin nykyajasta, ja kunnon suojista. Eiköhän esiäitini ole pesseet ja kironneet minunkin puolestani ja lunastaneet oikeuteni päästä helpolla. Ja kuukuppi, YÄKYÄK.

Ja hyi, seksi kuukautisten aikana, siinäpä vasta tabujen tabu! En edes viitsi mainita mitä Raamattu on tästä mieltä ;)

Minusta kuukautiset ovat iloinen asia. Olen Terve, ruumiini toimii niinkuin pitääkin!

terv. minä itte

Anonyymi kirjoitti...

Eilisen illan porohuovan alla kuumavesipullon kanssa viettäneenä aloin miettimään, että olen (noin suunnilleen) ehtinyt kokea sellaiset 228 menkat (olin hieman varhaiskehittynyt tässä suhteessa). Siitä kun alkaa miettimään, kuinka monta kuukautisjuojaa on tarvinnut ja mitä ne ovat tulleet maksamaan, niin huh. Onneksi tuo kehitys noiden erilaatuisten suojien suhteen on edennyt. Silloin kuin itse niitä tarvitsi ensimmäistä kertaa, tarjolla oli suhteellisen kapeita, hieman eripituisia ja inhottavan paksuja siteitä, eikä mitään puhettakaan mistään siivistä. Kertakäyttöinen suoja ei ole mikään hirveän iäkäs keksintö, joten en todellakaan kadehdi esiäitejä.

Menkoihin liittyen pahimpia ovat krampit. Olen täysin vakuuttunut, että sisälläni asuu pieni sadistinen olento, joka käy kiertämässä kohtua samalla tavalla, kun märästä rätistä puristetaan ylimääräinen vesi.

Anni kirjoitti...

Minä en vieläkään pidä kuukautisia iloisena asiana, vaikka sinäänsä minä itte on ihan oikeassa kommentissaan...

Yhdyn myös Margaretin lauseeseen noista krampeista, välillä on kontattu hakemaan särkylääkettä.

Anonyymi kirjoitti...

Viisaana (en tiedä) en osallistu tähän keskusteluun, mutta tyhmänä (tunnustan) kysyn seuraavaa:

Miksi kaikissa ko. mainoksissa (myös vauvanvaippamainokset) erite on AINA sinistä? Onko ihan aikuisten oikeasti Siniverisiä olemassa?

;-)

Anni kirjoitti...

Ehkä se sininen neste koetaan jotenkin ei epämiellyttäviä tuntemuksia herättäväksi...
Kerran oli sellainen vuokkoset mainos, missä se nainen hulautti sen sinisen nesteen kurkkuunsa ja sanoi: malja siniverisille.

Mainoksiin, kramppaavia ja kipeitä naisia ja verta kakkialle!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus:
Mainoksiin, kramppaavia ja kipeitä naisia ja verta kakkialle!!!!!!

Ei kukkahattutädit hyväksy. Aikanaan liikennevalistus teki "mainoksen" rattijuoppoja vastaan. Tässä kuvattiin auton sisältä rattiksen ajamista ja äkkiä tuli kävelijä eteen. Törmäystä ei näytetty ja selkeästi ketsuppia heitettiin tuulilasiin. Shokeeraavan hyvä mainos, mutta vedettiin äkkiä pois kun oli liian väkivaltainen... HEI HALOOOOO

Joudumme siis hyväksymään väkisin sinisen nesteen sanoman.

PS: Pitäisiköhän kohta perustaa oma blogi ettei tarvitse toisten blogeissa häiriköidä..... ;-)

Anni kirjoitti...

Niinpä. Kyllä minusta pitäisi tulla presidentti, muuttuisi tämänkin maailman asiat.

Perusta vaan oma blogi.....(www.blogger.com) Ainahan niitä on kiva lukea. Mutta oikein vapaasti ja mielellään saat blogiani häiriköidä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Taidan kuitenkin toistaiseksi tyytyä häiriköintiin, kiireisiini vedoten ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tomera täti ole! Täyttä asiaa joka sano. Hyvä hyvä!