lauantaina, heinäkuuta 05, 2008

Rakkauden vastakohta-

-ei ole viha.
Aina puhutaan vihasta ja rakkaudesta. Mutta jos rakkaus on täynnä tunteita, niin on myös viha.
Et mitään voi vihata ilman tunteita. Että voi vihata, pitää olla paljon, paljon tunteita.
Ei tunteellisuuden vastakohta voi olla täynnä tunteita.

Rakkauden vastakohta on välinpitämätömyys. Täysi tunteettomuus, ei mitään väliä.
Arvatkaa kumpi satuttaa enemmän, se että joku vihaa sinua, vai se, että sinua kohdellaan kun ilmaa.

Julkisuuden henkilötkin pysyvät julkisuudessa, rakastetaan heitä tai vihataan. Siinä vaiheessa kun kukaan ei enää välitä, hän katoaa jonnekin. Pimeyteen.

Entä lapset sitten. Televisiossa tulee paljon erilaisia kasvatusohjelmia. Ongelmaperheeseen menee paljon kokenut lastenhoitaja. Siellä käytetään tätä erittäin tehokasta tapaa, rakkauden vastakohtaa, välinpitämättömyyttä.
Jos lapsi tekee jotain todella typerää ja vanhemmat alkavat huutaa kun hyeena, on se merkki välittämisestä. Merkki huomiosta, siitä, että nostatat tunteita, olet tärkeä.
Tässä kohtaa suositellaan seuraavaa tekniikkaa. Kun lapsi tekee jotain kiellettyä, otetaan sanaakaan sanomatta häntä kädestä kiinni ja viedään tilanteesta pois, "jäähylle". Ei puhuta, ei katsota silmiin. Kohdellaan toista kuin ilmaa. Lapsi oppii nopeasti. Ei kannata tehdä kiellettyä.

Tässä siis piilee viisaus. Lapsi saa huomioita tehdessään asioita hyvin ja oikein, ei tehdessään väärin.
Tehokas tapa.

Tai jos suhde on mennyt poikki, niin kauan kun vihaat toista voit olla varma, että sinulla on tunteita häntä kohtaan ja paljon. TAi jos hän vihaa sinua, hänellä on vielä paljon tunteita sinua kohtaan.
Mutta täysi kylmyys, tunteettomuus, ilman vihaa, välinpitämättömyys, se sattuu paljon enemmän.

Välinptämättömyys on pahin kaikista. Se on rakkauden vastakohta.
Se satuttaa, se tappaa, se kuihduttaa pois, se kertoo, että sinä et ole minkään arvoinen, et edes vihan.
Sinä olet turha.

Jos joku on tehokas ase, se on välinpitämättömyys.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa Homssu! Vihakin on tunne ja merkki siitä, että emme ole tiiliseiniä vaan ihmsiä. Voi myös miettiä, kätkeytyykö välinpitämättömyyden taakse tunteita, jotka ovat saaneet sen aikaiseksi. Tai onko se vain tapa paeta todellisuutta.

Aurinkoista viikonloppua!

Anni kirjoitti...

Vernalle aurinkoista viikonalkua!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt Homssu heitit pahan dilemman.

Itse miespuolisena "junttina" keskustelu rakkaudesta on todella vaikeaa. Tiedän kyllä "tunteeni" vaimoani kohtaan lähes 20 vuoden avioliitosta, mutta onko se sitten oikea.......??????

Ihmisiä om paljon ja he ovat jokainen yksilöllinen persoona. Se, miten tietyt yksilöt löytävät toisensa on minulle täysi mysteeri. Uskon, että jokaisella on oma paikkansa tässä maailmankaikkeudessa. Joskus vain pitää odottaa pitkään ;-(

Myönnän, että kohdallani tunteiden näyttäminen ei ole se parhain taito, mutta kait minussakin jotakin hyvää on koska vaimoni minusta vieläkin pitää.

Olipas outoa kirjoitusta, mutta antakaa anteeksi, olen tyypillinen juntti........

Anni kirjoitti...

Ei minä nyt usko, että sinä Wäiski mkään tyypillinen juntti olet. SEn todistaa jo se,että luet blogiani ja vielä kommentoit sitä.

Minä se vasta tunteista puhuttaessa huono olen, ainakin jos pitäisi puhua positiiviseen sävyyn. Minä voin kyllä kertoa miksi rakkaus ja rakastuminen on suurta valhetta ja vielä väittää uskovani siihen itsekin.

Mutta jos pitäisi positiivisista tunteista jotakin kohtaan puhua, olen aikalailla suomalaisen miehen tasolla! ;):)

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni rakkauden vastakohta on pelko.

Ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat sanoessasi sen olevan välinpitämättömyys. Mielestäni pelko aiheuttaa välinpitämättömyyttä ja muita vaikeampia tunteita, kuten vihaa, kateutta tai epävarmuutta.

Ei oo tarkoitus kinata. =)

Nina

Anni kirjoitti...

Nina, tuokin toki pitää paikkansa!
Rakkaus taitaa olla niin iso asia, että sillä on monta vastakohtaa. Tai ainakin ihmiset ovat tehneet siitä ison asian...