sunnuntaina, toukokuuta 17, 2015

sydän helpottunut huokaa

Jos joku joskus keksisis miten pääni toimii saisi hän minulta ison mitallin ja papukaijamerkin ja suklaalevyn, ainakin.
Kuin nappulaa painamalla, huonojakso alkaa ja samalla tavalla loppuu. Laukaisevaa tekijää ei ole koskaan havaittu. Huonojakso vain alkaa ja vaikka mitä kommervenkkejä yrittäisi, se vain loppuu ilman mitään syytä.
Kummankaan jakson kestoa ei ole määritetty millään lailla, päivistä kuukausiin. Hyvällä jaksolla tarkoitan aikaa, jolloin pystyy hengittämään, ahdistus on yhä läsnä, mutta silti voi hengittää ja iloita pienistä asioista. Maniaa ei ole havaittavissa.

Koska hyvä jakso sai muutama viikko sitten vallan, sain muutettua mökille. Olen nyt ollut kissojen kanssa, kohta viikon täällä palelemassa. Silti olen nauttinut.
Vaikka matkaa kotiin on vain se puolitoista kilometriä ja citymarketkin on aivan vieressä, on tämä silti aivan oma maailmansa.
Tällä siirtolapuutarha-alueella on mökkejä 130 , mutta vain kourallinen ihmisiä on jo muuttanut mökille. Huonojen ilmojen takia on ollut hyvin hiljaista, mutta kanta-asukkaita näkyy. Oli ilma mikä tahansa.
Tämä on kuitenkin oma pieni kylä. Jutellaan ja moikataan, jäädään juoruamaan kujan kulmaan ja jatketaan taas hommia.

Olen hoidellut omaa kivipihaani, puhdistellut kiviä, lakaissut pois viime syksyn lehtiä ja järjestellyt. Tänään täytin suihkulähteet ja laitoin niihin pumput paikalleen.
Tyhjensin myös kuivikekäymälän, kyllä helppoa ja mukavaa. Ulos tulee valmista multaa, joka ei haise muulle kuin mullalle.

Odotan innolla, että isot saunat alkavat taas lämmetä kesäkuun alussa. Nyt on vielä tyydyttävä suihkuun tai lämmitettävä itse rantasauna.,

Valmalle mökki on tuttu.Olga on ollut hiukan kummissaan, mutta pikkuhiljaa oppinut ikkunalaudat joilta näkee hyvin ulos. Kalankin makuun neiti on päässyt. Ahven on rouskutettu kokonaisena ja mikä ilo olikaan saada tänään naapurilta särkiä.
Koirat eivät ole vielä mökillä, odotan parempia ilmoja, Ei niidenkään ole kiva nököttää sisällä.

Pieni mökkini lämpiää kamiinalla ja pienellä sähköpuhaltimella. Öisin kuitenkin lämpö kerkeää karata ja aamulla mökissä onkin sellaiset +12 celsius astetta aamuisin. Vällyjen alla on kuitenkin lämmin ja  aina hetken saa pohtia, viitsisikö nousta ja alkaa lämmittämään.

Olen viikon marssinut likaisissa farkuissa, kumisaappaissa, villapaidassa ja kukkahuivissa ja nauttinut.
Tämä on elämää. Pitää nauttia silloin kun pystyy.
Kamiinassa tulikin aina välillä

Valma nauttii

Kamiinan päälle kasattu tiiliä säilyttämään lämpöä

Kisut

Hännät

Olga

Olga löysi uuden hyvän paikan

terassia

kenkiä kesäksi ja kaikki ovat minu

Pihaa


Pihaa

Mökkiä

Pihaa

Pihaa

Mökki, seinällä Tarunomaisten pupumaalauksia.

Mökkiä

Muumipappa, Mörkö ja Epätasajalka-nalle vahtivat

Sain naapurilta vokaalin



Ei kommentteja: